سروَک یک جامعه مدنی کوچک است که ما در آن زندگی می‌کنیم و یاد می‌گیریم.

Slide گذار فصل‌ها
در سروک
روایتی کوتاه از دنیایی پر از دغدغه‌ها و تجربه‌های نوجوان‌ها در جهانی کوچک به نام سروک... بزن بریم! home-4 landing از 1399 تا 1402
یک فصل دیگر هم گذشت...

روایت فصل سوم

Hands - Picture
بخش اول:

خلاصه‌ای از آنچه گذشت

فصل سوم سروک، با اهالی قدیمی‌اش برگزار شد و هیچ نوجوان جدیدی به سروک اضافه نشد. این ویژگی به ما اجازه داد چیزهای تازه‌ای را در جمع خودمان تجربه کنیم. این موضوع در آب‌وهوای کلی سروک هم اثر داشت و انگار همه چیز روان‌تر بود. 

 هرچه در فصلهای سروک جلوتر می‌رویم، اهالی نوجوان سروک، نقشهای بیشتری بر عهده می‌گیرند. حتی گاهی وقتها بعضی اظهارنظرها و مشارکتهای بچه‌ها در سروک به گونه‌ای است که ما احساس می‌کنیم یکی از تیم سروک آن جمله را نوشته. انگار یواش یواش مرز ما و نوجوانانِ سروک کمرنگ‌ و کمرنگ‌تر می‌شود؛ که البته این یکی از آرزوهای سروک است.  
حالا ببینیم در فصل سوم سروک چه گذشت. 
پیش از هرچیز، نگاهی بیندازیم به آمارهای فصل سوم: 

home_4-shapes_2-01
home_4-shapes_2-02
130

آثار منتشر شده

1000
+

روزهای همراهی

310000
+

فکر و ایده

home_4-shapes_1-01
home_4-shapes_1-02
home_4-shapes_1-03
بخش اول: حرکت نوجوانان در قالب پروژه‌ها

همراهی در مسیرِ یک جستجوی مشترک

پروژه‌ها در واقع یک گوشه‌ی دیگر از باغ سروَک هستند که در آنجا بچه‌ها با دشواری‌های کار تیمی و مسئولیتِ همراهی با دیگران مواجه می‌شوند. راهنمایان سروک هم در اینجا کنار بچه‌ها هستند و مسیر حرکت را با کمک آنها طراحی می‌کنند. هدف پروژه‌ها در واقع تلاش و جستجوی مشترکِ ماست برای اینکه بتوانیم ارتباط خودمان را با دنیای دور و برمان بهبود ببخشیم

نهایتا در فصل سوم، هر 5 پروژه به صورت یک «اثر مشخص» (مثل وبسایت، فوتورمان، پادکست، نوشته و …) منتشر شد. با کلیک روی هر پروژه، خلاصه‌ای از محتوای پروژه و خروجیِ آن را می‌توانید مشاهده کنید:

Hands - Pinches
بخش دوم: روایت کارگاه‌های تجربه

تجربۀ کنار هم قرار گرفتن برای آفرینش یک اثر

یکی از ماجراهای جدید که در این فصل برای اولین بار از سر گذراندیم، «کارگاه‌های تجربه» بود.

کارگاه تجربه جایی است که هر یک از اهالی سروک در آنجا می‌تواند پیشنهاد انجام یک کار یا تجربه مشترک را بدهد. انگار یکی از یک گوشه سروک می‌گوید: «بچه ها بیاین با هم یه کاری رو تجربه کنیم...» 

در کارگاههای تجربه، بچه‌ها «خودشان» انجامِ یک «کار مشترک» را «با هم» «تجربه» می‌کنند. فرقش با جستار در این است که در جستار ما برای «تبادل نظر» حول یک دغدغه دور هم جمع می‌شویم اما در اینجا بچه‌ها برای یک کار مشترک یا تجربه مشترک کنار هم قرار می‌گیرند. 

تفاوتش با پروژه در این است که در اینجا، راهنما حضور ندارد و طراحی و پیشبرد فعالیتها بر عهده خود بچه‌هاست.

در این فصل، 5 کارگاه تجربه به پیشنهاد بچه‌ها تشکیل شد که روایت آنها را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:  

بخش سوم: گفت‌وگوهای نوجوانان در کنج‌ها

دیدنِ جهان از نگاه دیگران

و اما یکی دیگر از ماجراهای قدیمیِ سروک، این بود که در کنج‌های همسالان، هر کدام از نوجوانان، یک سوال یا دغدغه که ذهنشان را مشغول کرده بود، مطرح می‌کرد و بقیه سعی می‌کردند از منظر خودشان، به آن فکر کنند و نظرشان را بگویند. هدف از بحثهای کنج این بود که هر کس دقیق‌تر و عمیق‌تر، سوالات درونش را کندوکاو کند. 

در این بخش راهنمایان و تسهیلگران سروک کنار بچه‌ها بودند و تلاش می‌کردند که به سوالات آنها دامن بزنند و چالشهای بیشتری مطرح کنند. 

در این فصل، ما تمرکزمان روی تجربه‌های جدید در سروک بود و برای همین، فرصتِ جستارها را فقط به شکلی بسیار محدود، برای بچه‌ها باز کردیم که از آن میان سه جستار تبدیل به پادکست شد که در زیر می‌شنوید: 

بخش چهارم: دعوت

راه طولانی پیش رو داریم...

سروک یک دوره آموزشی نیست که برای چند روز و چند ماه طراحی شده باشد.  سروک بر اساس یک ارتباط موثر ماندگار پی‌ریزی شده و نگاهش این است که یک جامعه مدنی کوچک از نوجوانها شکل بگیرد که در کنار هم رشد می‌کنند و شکوفا می‌شوند و تفاوتهایشان نه تنها آنها را از هم دور نمی‌کند بلکه باعث می‌شود افقهای جهانشان وسیع‌تر شود…

و اما؛ در پیمودن این راه طولانی...

شما نیز یکی از همراهانِ سروک باشید.

اگر تازه با سروک آشنا شده‌اید...

و دوست دارید بیشتر درباره آن بدانید، به وبسایت سروک سر بزنید.