سروَک یک جامعه مدنی کوچک است که ما در آن زندگی می‌کنیم و یاد می‌گیریم.

سوالات متداول

سوال پرتکرار هم‌راهان سروَک

شاید پاسخ پرسش شما هم در اینجا یافت شود. 

نوجوانان عضو سروک چقدر در روز باید برای فعالیت‌های سروک وقت بگذارند؟

فعالیتهای سروک، در زمره کنش‌های خلاقانه است یعنی ممکن است یک نوجوان مشتاق باشد که برای پروژه‌اش بسیار وقت بگذارد ولی این در مورد دیگری صادق نباشد. اما به طور معمول، با صرف زمانی در حدود 20 دقیقه در روز برای حضور در گفت‌وگوها و پیشبرد پروژه حداقل لازم را تامین می‌کند. 

آیا سروک فعالیت‌های حضوری هم دارد یا همه فعالیت‌ها بر بستر اینترنت انجام می‌گیرد؟

همه فعالیتهای ما، به صورت مجازی و در پلتفرم مخصوص سروک انجام می‌گیرد. زیرا می‌خواهیم بچه‌­ها بتوانند از همه جای ایران و جهان در آن شرکت کنند. یکی از مهمترین ایده‌های سروک، حضور تمام فرهنگ‌ها و سلیقه‌ها در میان شرکت‌کنندگان است. به همین جهت، یک پلتفرم ویژه طراحی شده است که تمامی این فعالیتها را بر بستر اینترنت پشتیبانی می‌کند. ولی در عین حال، معتقدیم برخی برنامه‌های حضوری نقشی اساسی در پیشبرد اهداف سروک دارد و به همین جهت، ایده‌هایی برای آن هم داریم. 

آیا محتوای فعالیت‌های بچه‌ها برای سایر کاربران اینترنت هم قابل دسترس است؟

خیر. سروک یک گوشه آرام برای تفکر و گفت‌وگو است و فقط اعضای سروَک به پلتفرم آن دسترسی دارند. گرچه آثار و محتواهایی که بچه‌ها در قالب پروژه‌هایشان تولید می‌کنند، به طور عمومی منتشر می‌شود تا هم اشتیاق آنان را بیشتر کند و هم راهنمایی باشد برای دیگران. 

بچه‌ها در سروک با چه معیاری گروه‌بندی می‌شوند؟

تاکید داریم که بچه‌ها یک فضای متنوع انسانی را تجربه کنند و تقسیم‌بندی‌های رایج دختر-پسر، سالم-معلول، مذهبی- غیرمذهبی، باهوش-معمولی و هزاران تقسیم‌بندی رایج در نظام آموزشی ما، نقشی در فعالیت ما ندارد. تنها معیار ما برای گروه‌بندی بچه‌ها در برخی فعالیتها، سن آنهاست. 

اولیا چه نقشی در سروک دارند؟

ما به خوبی آگاهیم که  خانواده همیشه مهمترین کانون یادگیری بچه‌هاست ولی در سروک وظیفه‌ای بر دوش خانواده‌ها نمی‌گذاریم. 

زیرا می دانیم که نوجوانان در سنی هستند که استقلال را دوست دارند و دیگر تمایلی ندارند که خانواده ها به همه شئون زندگی آنها نظارت کند. ما سعی می‌کنیم با گزارشهای مدون به خانواده ها، نگرانی‌هایشان را کم کنیم و آنان را در جریان پیمایش فرزندشان در سروک، قرار دهیم. 

بچه ها از چه سنی می‌توانند وارد سروک شوند؟

مخاطب سروک، نوجوانان 13 تا 19 سال هستند؛ ولی فعلا از بین بچه‌های 13 تا 16 سال ثبت نام می‌کند یعنی بچه‌هایی که در پایه‌های هفتم تا دهم در نظام آموزشی ایران مشغول به تحصیل هستند. 

من در تهران یا در ایران زندگی نمی‌کنم. آیا می‌توانم در سروک شرکت کنم؟

بله، بدون شک. اصلا دلیل انتخاب ما برای حضور مجازی در بستر اینترنت به همین دلیل بود که بچه­‌ها بتوانند از هر جایی به سروک ملحق شوند.

آیا بچه‌های خاص هم می‌توانند در سروک شرکت کنند؟

در سروک هیچ معیاری برای طبقه‌بندی بچه‌ها به خاص و غیرخاص، نداریم. پس هر کسی که خودش را با ایده‌های سروک، همدل می‌بیند، می‌تواند به آن ملحق شود. 

برای حضور در سروَک چقدر باید هزینه بپردازم؟

حضور در سروک، تا اطلاع ثانوی، رایگان است. در بخش «نام‌نویسی» توضیحات بیشتری درباره این موضوع داده شده و تلاش ما این است که کسی از همراهیِ سروک باز نماند. 

شرکت در دوره‌های سروک چقدر طول می‌کشد؟

سروک به صورت دوره‌های 90 روزه (یک فصل) مقطع‌بندی شده است که توضیح کامل آن در صفحه چیستی و چرایی آمده است. اما سروک همچون آموزشگاهی نیست که در آن وارد شویم، چیزی را یاد بگیریم و فارغ التحصیل شویم. سروک برای یک ارتباط موثر ماندگار طراحی شده است و نگاه آن این است که یک جامعه مدنی کوچک از نوجوانان ایرانی حول پرسشهای کلیدی شکل بگیرد. 

آیا سروک، محدودیت تعداد دارد و از میان داوطلبین دست به گزینش می‌زند؟

سروک محدودیت تعداد دارد چون یک آموزش مبتنی بر MOOC یعنی Massive Online Open Courses  نیست. بلکه بر تعامل مستقیم و یک به یک با مخاطبینش تاکید دارد. به همین دلیل به ناچار مجبوریم دست به انتخاب بزنیم چون برخلاف بسیاری فعالیتهای آنلاین، محدودیت ظرفیت داریم. 

از سوی دیگر، تنها معیاری که برای گزینش داریم، اشتیاق درونی و احساس مسئولیت فردی است. چون در سروَک هیچ نوع جایزه بیرونی برای فعالیتهایی که بچه‌ها دارند، در نظر گرفته نمی‌شود تا آنها تنها بر تکیه بر شعله درونشان حرکت کنند. پس مهم است کسانی در سروک باشند که اولویت آنها پرداختن به این جنس دغدغه‌ها و موضوعات است. زیرا برایمان مهم است در مسیری که می‌رویم با همه گونه‌گونی و تنوعی که داریم ولی هم‌دل باشیم.  

سروَک به چه معناست؟

سروک، از سرو+ک تشکیل شده است؛«سرو» همان درختی که نماد رشد، سبزی و خوبیِ زندگی و یکی از نمادهای دیرینه شکوفایی و رهایی در فرهنگ ایرانی‌ است. پسوندِ «ک» در فارسی نیز نشانه صمیمت و آشنایی است.  

چطور ثبت نام کنیم؟

شما بعد از مطالعه سایت و پرسیدن سوالاتی که در ذهن دارید، فرم ثبت نام را تکمیل می‌کنید و ما با شما در تماس خواهیم بود. 

نوجوانان چه قوانینی را باید رعایت کنند؟

از آنجا که سروک بستری برای یادگیری زیستِ مدنی است، قطعا نیاز به قواعد و اصولی دارد که به ما در این زمینه کمک کند. از این جهت برای حضور بچه‌ها و گفتگوی بین آنها قواعدی را وضع می‌کنیم و با کمک خودِ بچه‌ها آنها را نهادینه می‌کنیم. 

‌بچه‌ها چه چیزهایی را باید به عنوان پیش‌نیاز بلد باشند؟

به طور کلی آشنایی ساده با رایانه و گوشی برای کلاس­ها کفایت می­کند. بقیه موارد را در موارد لزوم خودمان برای یادگیری‌اش با بچه‌ها هماهنگ می‌کنیم. به طور مثال شیوۀ گشت و گذار و فعالیت در پلتفرم را به طور کامل به بچه‌ها آموزش می‌دهیم.

آیا به وسیله یا امکانات خاصی برای شرکت در سروک نیاز داریم؟

بدون شک نه، شما نیازی به پرداخت یا خرید اضافی ندارید. تمام چیزی که ما نیاز داریم در بستر اینترنت و پلتفرم وجود دارد. در مسیر انجام پروژه‌ها، گاهی خود بچه‌ها تصمیم به خرید کتاب یا نرم‌افزاری می‌گیرند که این موارد کاملا اختیاری و مبتنی بر تصمیم خودِ بچه‌هاست. 

به اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟

با ما تماس بگیرید

مطمئن‌ترین راه برای آشنایی بیشتر و آگاهی از جزئیات و تصمیم‌گیری بهتر، گفتگوی مستقیم و بی‌واسطه است.
در واتس‌اپ پیامتان را برای ما ارسال کنید یا به صفحه ارتباط با ما بروید و پیامتان را بنویسید.